Átstrukturálják Miskolc szakképzési rendszerét

Átstrukturálják Miskolc szakképzési rendszerét
Átstrukturálják Miskolc szakképzési rendszerét - © Fotók: Ádám János
Miskolc - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal valamint a Szakképzési Centrumok Regionális Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó Konferenciasorozatot szerveznek.

Ennek első állomását kedden délután a Miskolci Egyetemen tartották.
A konferenciasorozat meghívottjai a szakképzésben, felnőttképzésben részvevő intézmények igazgatói, érdeklődő pedagógusai, az általános iskolák igazgatói, pályaválasztással, pályaorientációval foglalkozó pedagógusai, munkatársai a térség intézményvezetői, a duális szakképzésben érintett szervezetek és helyi vállalatok.

A rendezvényen Tátrai István József, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a megjelenteket. Miskolcon felmérték a gazdasági igényeit, modellezik, hogy milyen szakmunkásokra lesz szükség a jövőben, a cél a városhoz kötődő életpálya kialakítása, mondta dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere köszöntőjében.

– Az Innovációs és Technológiai Minisztérium víziója, hogy Magyarország 2030-ra Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni – mondta előadása bevezetőjében dr. Palkovics László miniszter. Ehhez három területen – kreatív magyarok, innovatív vállalkozások, a gyors és biztonságos közlekedési rendszer és az energetika – majd háromszáz olyan akciót, intézkedést határoztak meg, amellyel ez a cél elérhetővé válhat. A miniszter megemlítette azt a pilot projektet is, amely Miskolcon valósulhat meg 6,5 milliárdos támogatással, és amelynek keretében a szakképzés rendszerét kompletten átstrukturálják, átalakítják. A délután folyamán az érdeklődők szakmai előadásokat hallgathattak meg a szakképzés kapcsán.

ÉM-HIEgyetemváros-Miskolc.
BOON.HU


hirdetés