Másodszor cseréltek szerepet az ifjú jogászok Miskolcon

Miskolc - A Miskolci Törvényszék csapatai jeleskedtek a Jogászi Szerepcsere Napján.

Miskolc - A Miskolci Törvényszék csapatai jeleskedtek a Jogászi Szerepcsere Napján.

A játékos megmérettetést dr. Fuhrmann Gábor, a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese nyitotta meg, aki a vendégek és versenyben résztvevők köszöntését követő beszédében kiemelte, hogy a Miskolci Törvényszék szakmai programok szervezése által is biztosítja a hivatásrendekkel való jó szakmai kapcsolatot, a közösség erejével segíti elő múltunk megismerését, nagyjaink szellemi hagyatékának továbbélését.

Hagyományőrzés

„A program jó alkalom arra, hogy a jogászi hivatás szakemberei interaktív módon osszák meg egymással tudásukat, gyakorlati tapasztalataikat, elősegítve ezzel a jogászi hivatás méltó megbecsülését, a hagyományaink oltalmazását, a közjó és az igazság szolgálatát” – hangsúlyozta a törvényszék elnökhelyettese.

Az ifjú jogászok versenyében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara, a Miskolci Egyetem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság és Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Miskolci Törvényszék fiatal jogászai vettek részt, akik háromfős csoportokban, valódi ügyeken alapuló jog­eseteket dolgoztak fel és aktuális jogi problémákra kerestek megoldást polgári, büntető, közigazgatási és munkajogi ügyszakban.

A jogászcsapatok bírói, ügyészi, ügyvédi talárt öltve, tárgyalótermi környezetben próbálhatták ki magukat a másik hivatásrend munkájában.

A házigazdák taroltak

A jó hangulatú versenyt a jogászi hivatás kiemelkedő elméleti és gyakorlati szakembereiből alakult zsűri döntésének kihirdetése zárta. A zsűri döntése alapján valamennyi szekcióban első helyezést ért el a Miskolci Törvényszék csapata, polgári és büntető szekcióban különdíjat kaptak az arra érdemes versenyzők.


Irány az edelényi kastély

A múltidéző programsorozat következő állomása a bírósági szervezet és a Miskolci Törvényszék történetét bemutató kiállítás lesz, melynek az egykori Edelényi Királyi Járásbíróság székhelye, az edelényi Szász-Coburg Kastély ad otthont. A kiállítás 2018. június 7-én az Edelényi Kastélysziget épületében nyílik, a tárlat várhatóan 2018. augusztus végéig lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!