Nemsokára érkeznek a gólyák az egyetemre

Miskolc - Hagyományos és újdonságnak számító programokkal várja a Miskolci Egyetem elsőéves hallgatóit augusztus 27-étől 31-éig a gólyatáborba.

Miskolc - Hagyományos és újdonságnak számító programokkal várja a Miskolci Egyetem elsőéves hallgatóit augusztus 27-étől 31-éig a gólyatáborba.

Lesz ismerkedés, kirándulás, sok jó buli, sport és kirándulás. Kiss Máté, az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke lapunknak elmondta: mint minden évben, a különböző programokat a karok külön szervezik, de lesznek közös, egyetemi események is. Az elsőévesek vasárnap érkeznek a campusra, őket a karok HÖK-ös vezetői fogadják. A gólyák az első nap dékáni köszöntőn, kari bemutatkozáson és vetélkedőn vesznek részt.

A második nap köszönti őket az egyetem rektora és kancellárja, majd a fiatalok szakmai programokon, előadásokon vehetnek részt. Ilyenkor gyárlátogatásokra is elmehetnek.

Feledhetetlen élményt ígérnek a következő napok kirándulásai. Az elmúlt években Tolcsvára, Görömbölyre, az Avasi kilátóhoz látogattak el az elsőévesek. Ezek általában pincetúrák, ahol az újdonsült hallgatók a térség borászati remekeivel is megismerkedhetnek. A sportnap különlegesnek ígérkezik, hiszen ezen részt vesz a gólyatábor minden lakója, akik hagyományos és különleges sportágakban is összemérhetik erejüket.

Kiss Máté hozzátette: minden karnak eleget kell tennie az egyetem rendezvényszabályzatának. Tehát az nem fordulhat elő, hogy a gólyáknak esetleg megalázó feladatokat kell majd végezniük. A programok lebonyolítását egyébként az egyetem dolgozói ellenőrzik. A szülők aggódni szoktak amiatt is, hogy gyermekük esetleg túl sokat iszik a gólyatábor ideje alatt. Kiss Máté hangsúlyozta: ez a pár nap nem erről szól, és nem jellemző, hogy valaki elfeledkezne magáról.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!