Egyetemre engedné a politizálást az Új Generáció

Miskolc – Nem akarnak az átkosból ismert pártbizottságokat létrehozni, de az sem jó, ha a hallgatók nem ismerhetik meg szabadon, és nem fejthetik ki véleményüket a pártok álláspontjaival látásmódjával kapcsolatban – érvel az Új Generáció

Választmányi ülést tartott az SZDSZ ifjúsági szervezet, az Új Generáció szombaton Miskolcon. Léderer András az Új Generáció elnöke egyebek mellett arról beszélt, kezdeményezik a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteinél, hogy az egyetemeken és a főiskolákon ne tiltsák a diákok politizálását.

Nem akarnak az átkosból ismert pártbizottságokat létrehozni, de az sem jó – érvelt -, ha a hallgatók nem ismerkedhetnek meg szabadon, és nem fejthetik ki véleményüket a pártok álláspontjaival látásmódjaikkal kapcsolatban. Lapunk kérdésre elhangzott az is, hogy az Új Generáció alkalmasnak tartaná Fodor Gábor-t környezetvédelmi miniszternek, de ez nem tőlük függ.

T. Asztalos Ildikó, az SZDSZ megyei pártelnöke többek között a közeledő Föld Napja rendezvényeire hívta fel a figyelmet. Jó úton halad Miskolcon a szelektív hulladékgyűjtés – mondta, de a háztartási veszélyes hulladék kezelése még nem megoldott. Ezért ehhez kapcsolódó akciókat terveznek.