Éppen időre, de elkészült az Egyetemi Körcsarnok

Miskolc - 35 év után jelentős rekonstrukción esett át a miskolci Egyetemi Körcsarnok.

Miskolc - 35 év után jelentős rekonstrukción esett át a miskolci Egyetemi Körcsarnok.

Három és fél hónap alatt megújult a miskolci Egyetemi Körcsarnok, amelynek a hivatalos átadóját hétfőn délelőtt tartották. A beruházás mintegy 300 millió forintba került, és a MEAFC sportszervezetnek a kosárlabdasportágban benyújtott 2016/2017-es sportágfejlesztési programjában szerepelt, amelynek a 30 százalékos önerejét a Miskolci Egyetem biztosította. Már igencsak időszerű volt a létesítmény felújítása, ugyanis a campus területén található csarnokot 35 évvel ezelőtt avatták, és az elmúlt évtizedekben lelakták a sportolók (bár évekkel ezelőtt kisebb munkálatokat elvégeztek). A szóban forgó összeg már tavaly év végén rendelkezésre állt, a kérdés csupán az volt: belekezdjenek-e a rekonstrukcióba még a tavasszal, vagy csak a hétvégén kezdődő Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság után. Végül úgy döntöttek, belevágnak, és éppen belefértek a rendelkezésre álló időbe.

Jó minőségben

Az ünnepségen dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja úgy fogalmazott, hogy mostanság „számos jó dolog történik az egyetemen”, miközben sorolta a különböző elnyert pályázatokat, a hozzá kapcsolódó pénzügyi vonzatokat, valamint a növekvő diáklétszámot. Egyúttal megemlítette a sportos történéseket is, mint például az atlétikai centrum létrejöttét, a kibővült kerékpározási lehetőségeket, a 2016-os tájékozódási futó egyetemi világbajnokságot. „Határidőre, jó minőségben elkészült a létesítmény, és ezt köszönöm mindenkinek” – zárta beszédét a kancellár.

Rakaczki Zoltán, a MEAFC ügyvezető elnöke szerint az évekkel ezelőtt módosult sporttörvény és felsőoktatási törvény kihangsúlyozta az egyetemi sport fontosságát, és ez megadta az alapot annak, hogy ebben az irányban is jelentős elmozdulás történjen. „Személyesen részt vettem a különböző folyamatokban, amelyek egy idő után összeértek. Újjászerveződött a MEAFC is, egy dinamikus csapat állt fel, és a fejlődés, szerencsére, látványos. Remélem, az új körcsarnok számos egyetemi és városi rendezvénynek lesz az otthona” – mondta Rakaczki Zoltán.

A Helloween is

Boda Péter létesítményvezető visszatekintéssel kezdte monológját, nevesül azzal, hogy a hetvenes évek közepén vetődött fel egy sport­csarnok megépítésének gondolata. Érdekességképpen, a számos „körcsarnokos” esemény közül megemlítette azt, hogy 1987. augusztus 22-én a német metálbanda, a Hello­ween adott koncertet az épületben. Boda Péter dicsérte a munkában résztvevők kooperációját, a konstruktivitást, a hatékonyságot, a generálkivitelező P-Kolor Kft., valamint az alvállalkozók hozzáállását. Ugyancsak köszönetet mondott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, a Miskolci Egyetem szenátusának, karainak, dékánjainak, illetőleg a MEAFC elnökségének.

A beszédek elhangzása után a Face Team Akrobatikus Sportszínház csapata tartott látványos, lélegzetelállító műsort a megjelenteknek, természetesen a labda és a kosár volt a főszerepben.

Az Egyetemi Körcsarnok megújulása

Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos úgy vélekedett, a sport része a város kultúrájának, és az újabb megújult létesítmény most már kulturált körülményeket biztosít a sportolóknak. A városvezető érintőlegesen szólt a selyemréti strand fejlesztéséről (ahol a versenymedencét fedhetik be egy modern eljárással), valamint idesorolta a Miskolci VSC Csokonai úti telepének rekonstrukcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!