Az idén is abszolút győztesek a miskolci egyetemisták

Miskolc, Budapest - Ismét a fődíjjal tért haza Budapestről a Miskolci Egyetem gokartfejlesztő csapata.

Miskolc, Budapest - Ismét a fődíjjal tért haza Budapestről a Miskolci Egyetem gokartfejlesztő csapata.

Abszolút győztesként tért haza a Miskolci Egyetem ME-Kart csapata a Go-Kart, Go-Bosch versenyről, melyet szombaton rendeztek Budapesten.

Övék a fődíj

Ezzel elnyerték a másfél milliós fődíjat is. Lapunknak Trohák Attila adjunktus, a mérnökhallgatók oktatója számolt be a versenyről. Elmondta, három kategóriában kellett helytállniuk. Az egyikben 3., a másikban 2., a harmadikban pedig 1. helyezést szereztek. A küzdelem rendkívül szoros volt, mert alig néhány pont választotta el őket a kecskeméti csapattól. Ez egyébként tavaly is így történt, úgyhogy hatalmas öröm volt számukra, amikor kiderült, mégis ők lettek az abszolút győztesek immár harmadik éve.

Megtudtuk: az okos funkciókkal ellátott autó fejlesztésén az idén 14 hallgató dolgozott. Volt közöttük gépészmérnök-, villamosmérnök-, mechatronikai mérnök, formatervező mérnök és informatikus hallgató is, mindannyian a Gépészmérnöki és Informatikai Kar diákjai. Munkájukat egy doktoranduszhallgató és egy oktató segítette. A feladat az volt, hogy egy úgynevezett önjáró gokartot fejlesszenek, amit a biztonságos közlekedéshez szükséges funkciókkal kellett ellátniuk. Csak néhány ezekből: követőautomatika, automatikus parkolás, sávtartás, otthoni parkolás. A fejlesztések három éve kezdődtek, úgyhogy az „intelligens” autó tulajdonképpen legalább 30 hallgató munkáját dicséri.

Mi hozza az eredményt?

Trohák Attila hozzátette: a nagyszerű eredmény az egyetem és a szponzorok támogatásának, a három éve tartó, elszánt munkának és természetesen a kiváló csapatnak köszönhető.

ÉM-HE​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!