Egyetem: úton a tudomány felé

Miskolc – Háromnapos nemzetközi doktorandusz-konferenciát rendez a Miskolci Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolája a napokban. A konferencia megnyitóját, a plenáris és szekcióüléseket pénteken tartották.

A miskolci rendezvényre elsősorban a szomszédos országokból érkeztek vendégek, főleg azoknak a külföldi jogi karoknak a doktorandusz-hallgatói, akikkel a miskolci Állam- és Jogtudományi Kar több évre visszatekintő kapcsolatot ápol. A külföldi vendégek mellett a hazai doktori iskolák képviselői és a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola doktoranduszai is tartottak előadásokat.

A konferencián a plenáris ülésen, valamint a négy angol és két magyar nyelvű szekcióban közel félszáz előadás hangzott el, amelyek témája jól tükrözi az állam- és jogtudományi kutatások sokszínűségét. A rendezvény kiváló lehetőséget kínál a fiatal kutatóknak, hogy egy nemzetközi konferencián számoljanak be eddig elért eredményeikről, képet kapjanak a külföldi és hazai doktori kutatásokról, és emellett későbbi szakmai együttműködést alapozzanak meg.

A konferenciát az „Úton a tudomány felé – tehetséggondozás az iskolapadtól a kutatói hivatásig” című uniós projekt keretében rendezték meg.

ÉM-HE