Egyesítették a megvert Lengyel Zoltán két feljelentését

A Budapesti Nyomozó Ügyészség egyesítette Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő két, bántalmazásaival kapcsolatos feljelentését.

Futó Barnabás, a politikus ügyvédje, a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a politikus korábban hivatalos eljárásban való bántalmazás miatt tett feljelentést, később pedig jogellenes fogvatartás miatt fordult az ügyészséghez. Hozzátette: a Budapesti Nyomozó Ügyészség hétfőn délelőtt értesítette, hogy a feljelentéseket egyesítették.

Az állítása szerint megvert fideszes Lengyel Zoltánt a rendőrök azután tartották fogva másfél órán át, hogy élettársa bemutatta nekik a képviselő diplomata útlevelét. Ebből egyértelműen kiderül, hogy országgyűlési képviselőről van szó, ekkor pedig azonnal el kellett volna engedni a politikust a képviselői jogállásról szóló törvény alapján: országgyűlési képviselőt ugyanis csak tettenéréskor lehet a mentelmi jog figyelmen kívül hagyásával fogva tartani – mondta el korábban Futó Barnabás.

Lengyel Zoltánt július elején a budai alagútnál igazoltatták a rendőrök. A képviselő szerint megverték az egyenruhások, de a rendőrök szerint pont fordítva történt: a képviselő ütötte meg egyiküket. Az ügyben a politikus és a rendőrök feljelentése alapján is nyomozás indult.