Egyértelműen mi voltunk a legjobbak

Magyarország-Ukrajna
Magyarország-Ukrajna
Miskolc – Kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt a magyar női junior kézilabda-válogatott: pezsgő, örömujjongás, körtánc, mosoly. 

Így ünnepelte vasárnap déltájban a kontinensbajnoki fináléba jutást Mátéfi Eszter együttese, miután a pénteki, ukránok elleni győzelmet követően a macedónokat is magabiztosan verte. A balkáni gárda még vezetett az első percekben, ám utána kidomborodott a két csapat közötti tudásbeli különbség, no meg az, hogy nálunk sokkal több klasszis kézilabdázó van, mint a macedónoknál, ahol csak egy. A mieink sikere nem forgott veszélyben, a szövetségi kapitány bátran cserélhetett, variálhatott, adhatott lehetőséget a kispadon ülőknek is.

Maximálisan teljesítve

– Mivel az ellenfelekből nem tudtunk készülni, így az volt az elsődleges, hogy a saját játékunkat erőltessük rá riválisainkra. Ez sikerült, hiszen mind védekezésben, mind támadásban fegyelmezettek voltak a lányok – értékelt a lefújás után Mátéfi Eszter. – Ez egy jó felkészülési lehetőség volt számunkra, az Eb-döntő előtt kipróbálhattam valamennyi játékost. A célunkat maximálisan teljesítettük, gratulálok a csapatnak, hogy ez a teljesítmény mire lesz elég Törökországban, most még nem tudom megmondani.
A tizenhat csapatos kontinensbajnoki finálét Izmírben rendezik augusztus 10. és 19. között.

A tények

MagyarországMacedónia45-24 (24-14)
Miskolc, városi sportcsarnok, 250 néző. V.: Skruzny (cseh), Kavulic (szlovák).
Magyarország: Kószó – Kolos (3), Kovács A. (5), Tilinger (3), Emberovics (3), Gerstmár (5), Mayer (5). Csere: Trimmel (k), Gábor (3), Bagócsi (1), Kudor (2), Cifra (1), Kazai (9), Lévai (5). Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter.
Macedónia: Spasovska – Grozdanovska (5), Gjorgijevska (12), Dimkoska (1), Kogoj (-), Stojkovska (-), Ilieska (2). Csere: Krstevska (k), Angelovska (1), Petkovska (1), Dimkovska (1), Despotovska (1), Nikolovska (-), Suleska (-). Szövetségi kapitány: Novko Grigorjevski.

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 2 2 – – 75-40 4
2. Ukrajna 2 1 – 1 57-57 2
3. Macedónia 2 – – 2 51-86 0
A csoport másik találkozóján: Ukrajna – Macedónia 41-27 (24-12). Pénteken: Magyarország – Ukrajna 30-16 (16-8).