Egyelõre nem büntet a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.

Nem bünteti az autósokat a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. szerda délután 14 órától. Közleményükben azt írják, hogy a tartósan fennálló rendkívüli idõjárás miatt felfüggesztik ellenõrzõ tevékenységüket. Hogy ez pontosan meddig tart, nem tudni. A cég tájékoztatása szerint minden attól függ, hogyan alakul az idõjárás.

A rendkívüli idõjárás miatt szerda délután 14 órától szünetelteti ellenõrzõ tevékenységét a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. – errõl tájékoztatta a társaság a Független Hírügynökséget. Egyelõre nem tudni, hogy meddig nem büntetnek a hozzájuk tartozó területeken. Azt ígérték, hogy amint változik a helyzet, errõl közleményben értesítenek. A BÖP Kft. üzemeltetése alá tartozik egyebek mellett a XIII. és a IX. kerület.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. szerint továbbra sem egyértelmû, hogy jogilag kinek kell eltakarítani a havat. Közleményük szerint a parkolóhelyek hó-eltakarításáról semmilyen formában nem rendelkezik ugyanis a Fõvárosi Önkormányzattal kötött haszonbérleti szerzõdésük. A BÖP folyamatosan egyeztet az ügyben a Fõvárosi Közterület-fenntartóval. Úgy fogalmaznak: minden erejükkel arra koncentrálnak, hogy megoldják a problémát.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a fõváros áprilistól felmondja a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-vel kötött szerzõdését és kilép a kerületekkel létrehozott parkolási társulásból. A terület fõvárosi tulajdonú parkolóhelyeinek üzemeltetését a Parking Kft.-re bízzák. A Fõpolgármesteri Kabinet szerdai ülésén szóba került az is, hogy a parkolási társaságok az elmúlt napokban nem takarították el a havat az általuk üzemeltetett parkolóhelyekrõl, bár a fõvárosi rendelet szerint ez az õ kötelességük lenne.