Egyelőre nem kapcsolja ki az E.On a gázt a fehérvári Vásárhelyi úti lakótelepen

Egyelőre nem kapcsolja ki az E.On a gázt a székesfehérvári Vásárhelyi úti lakótelepen, így marad a fűtés. Az E.On Hungáriától a Független Hírügynökség azt a tájékoztatást kapta: keresik a megoldást.

A fűtést szolgáltató Stopping Hungária ügyvezetője délelőtt még azt nyilatkozta a Független Hírügynökségnek, hogy csütörtökön, de legkésőbb pénteken kikapcsolja a gázt az E.On. Délután azonban már azt mondta: azóta egyeztettek, és november 24-ig haladékot adott a gázszolgáltató.

Egyházi Nikoletta, az E.On Hungária sajtóreferense azt a tájékoztatást adta: az energiaszolgáltatónak nem célja a gáz kikapcsolása, keresi a megoldást.

Az idén már kétszer, rövid időre temperáló fűtésre állt át a lakótelepen a szolgáltató Stopping Hungária Kft. Részben azért, mert a lakók 8 millió forint fűtésdíjjal tartoznak, másrészt, mert nem írtak alá a kft.-vel egy 15 éves hűségnyilatkozatot. A szerződés egyes pontjaival a lakók nem értettek egyet, a kft. azonban ragaszkodott a szerződéshez. A terület önkormányzati képviselője ugyanis korábban egy modern és olcsó fűtőművet ígért az embereknek, amit már az önkormányzat cége üzemeltetne. A szolgáltató a megegyezés reményében mind a kétszer újraindította a fűtést.

A lakótelepen egy éve már kikapcsolta a gázt az E.On, mert a lakók 12 milliós fűtésdíjjal voltak adósok a szolgáltatónak, és az nem tudta fizetni a gázdíjat. Akkor az önkormányzat a kft. 7,5 millió forintos tartozását rendezte, a kft. pedig elengedte a lakosok további 4,5 milliós tartozását. Akkor felmerült, hogy az önkormányzat cége megveszi a kazánt, ám az árban nem tudtak megegyezni. Legutóbb már csak egyéves bérleti szerződést ígértek a szolgáltatónak, aki azonban szeretné, ha megtérülne számára a hat éve vásárolt berendezés ára.Sporthírek