Egyedülálló közösségi házat avattak Cserépfalun

Egyedülálló közösségi házat avattak Cserépfalun
Cserépfalu – Emlékezetes ünnepséggel avatták fel pénteken a település Közösségi Házát és Könyvtárát.

A korszerű és minden igényt kielégítő intézmény az önkormányzat és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár összefogásával jött létre.

Jelkép lesz

– Községünk eddig nem rendelkezett központi közösségi térrel és egy mindenki számára elérhető házzal – közölte Csendes Péter polgármester, majd így folytatta: A falak, a szobák és a termek az összetartozás jelképévé válhatnak: itt foghatnak kezet és művelődhetnek a helyi polgárok.

A kivitelezésre pályázati forrásból 54 millió forintot fordítottak, s a könyvtár teljes digitális eszköztárát a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár biztosította – erről dr. Prokai Margit igazgató szólt és azt is hangsúlyozta, hogy Cserépfaluban országosan is egyedülálló ház jött létre.

Avató beszédet Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettes-államtitkára, a térség országgyűlési képviselője mondott.

– A falu lakossága lassan már hozzászokhat ahhoz, hogy itt gyakoriak az avatások, az ünnepségek. Ez így van rendjén, hiszen a vidékieknek, a kis falvaknak is jár könyvtár, iskola, óvoda, orvosi rendelő, és szintén járnak a szolgáltató intézmények. Ezért ez a nap sokat jelent a cserépfaluiaknak, akik a könyvtár falai között művelődhetnek, tudást szívhatnak magukba. A községnek sok olyan polgára van, aki innen elszármazva máshol sokra vitte. Most pedig a tehetségesek számára – legyenek tanulók, vagy felnőttek – tovább nyílnak a kapuk.

ÉM-KT