Egyedül az SZDSZ ért egyet Bokros Lajossal

Csak az SZDSZ elnöke nyilatkozott pozitívan Bokros Lajos vasárnapi országértékelésérõl. A többi parlamenti párt képviselõi – igaz más-más hangsúlyokkal – elvetették az MDF miniszterelnök-jelöltjének javaslatait. Bokros Lajos azt mondta: az MDF az egyetlen párt, amelynek megvalósítható programja van.

A szocialisták szerint Bokros Lajos programjában “nincs sok köszönet, alig elviselhetõ terhet róna a magyar családokra, diákokra és a nyugdíjasokra egyaránt”. Budai Bernadett, a párt szóvivõje úgy fogalmazott: az MDF programja szociálisan kirekesztõ, és aligha lehet a többség közös nevezõje.

A Fidesz elnöki stábjának vezetõje lakonikus tömörséggel reagált Bokros Lajos beszédére. Szijjártó Péter közleményében úgy fogalmazott: “hétvégén kiderült, hogy aki az MSZP-re szavaz, a Gyurcsány-csomagra szavaz; aki az MDF-re, az a Bokros-csomagra szavaz, aki pedig a Fideszre adja voksát, az a nemzeti ügyek kormányára szavaz.”

Egyedül a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke támogatta Bokros Lajos programját. Retkes Attila pártelnök azt mondta, hogy a beszédben elhangzott adópolitikai elképzelések, az erõs társadalomról, erõs vállalkozásokról és erõs jegybankról szóló felvetések egybecsengenek a liberálisok terveivel. Hozzátette: a szabad demokraták szakpolitikái Bokros Lajos programját jól kiegészítik.

 

Címkék: , ,