Egy álmuk valóra válhat

Ön is segíthet a beteg gyermekeknek, hogy egy nagy álmuk valóra válhasson.

A Csodalámpa Alapítvány önkénteseivel a 3-18 év közötti, az életet veszélyeztető betegségben – daganatos, transzplantált, leukémiás stb. – szenvedő gyerekek álmait, váltja valóra. A kisbetegek  általában játékokat, számítástechnikai eszközöket kérnek, de szeretnének találkozni híres emberekkel vagy elmenni olyan helyekre, ahova sokszor csak egészséges társaik jutnak el – tudtuk meg Felkai Mártától, a Csodalámpa Alapítvány képviselőjétől.

De a kérések között van olyan álom megvalósítása is, amikor szeretnének csinálni valamit, mint például hőlégballonozni, mozdonyt vezetni. Eddig közel 500 gyerek álmát váltottuk valóra, közülük tavaly 196-ot, ami azt jelenti, hogy minden másnap volt egy teljesítésünk valahol az országban, köztük Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

Tevékenységünkkel szeretnénk megtörni a kórházi kezelések monotonját, kis örömet vinni a hétköznapjaikba. Ezek az ajándékok, a találkozók mind azt mutatják nekik, hogy ők fontosak, szeretik őket, és ezzel erőt adunk nekik, hogy leküzdjék a betegséget.  

Bár Budapest központú az alapítvány, ahhoz, hogy az országban az összes életveszélyes betegségben szenvedő gyereket elérhessük, tudjon erről a lehetőségről, hogy kérhet a Csodalámpától, helyi önkéntes csapatot kellett kialakítanunk. Ők a kórházakba járnak be és felveszik a gyerekekkel a kapcsolatot, segítenek elérni az alapítványt, illetve lebonyolítják a kívánságteljesítést. Az önkéntesek kórházban dolgozó pedagógusok, grafikusok, taxisok, de van köztük jó néhány cégvezető is. Mindenki a saját szakterületén belül segíti az alapítványt, van, aki munkahelyi felajánlással – számítógép, nyomdai kapacitás, játékok -, van, aki szabadidejét áldozza a kisbetegekért.

Az elmúlt hónapokban teljesültek:

515 – a 14 éves Adolf Arlóról mobiltelefont kért kártyával

512 – a 15 éves Zsuzsanna Járdánházáról DVD-lejátszót kapott

466 – a 6 éves Viktória Berzékrőlkerékpárt kért

440 – a 9 éves Ramona Sajóhidvégről számítógépet kért

347 – a 16 éves Csaba Tiszaújvárosból Schumacherrel találkozhatott és megnézhette a versenyt (2006)

352 – a 14 éves Patrik Krasznokvajdáról részt vehetett a Forma1-es versenyen és ő is találkozhatott Schumacherrel (2006)

341 – a 13 éves Boglárka Miskolcról részt vehetett a Barátok közt budapesti forgatásán

275 – a 16 éves Mariann Bódvaszilasról a budapesti állatkertbe szeretett volna eljutni.

De kértek playstationt, számítógépet, plüssjátékot és sok-sok egyéb tárgyat a megyéből…

Jelenleg ketten várnak DVD-lejátszóra, (546,547) az 5 éves Evelin Peréből és a 6 éves Máté Göncről.

Előre is köszönöm, ha van lehetőség a megjelenésre, a média ezzel tud a legjobban segíteni nekünk abban, hogy megtaláljanak bennünket a kisbetegek, illetve, hogy támogatókat kereshessünk a kívánságok teljesítéséhez.

További információkat a http://www.csodalampa.hu oldalon találhat.