Együtt mennek, egészen Londonig

Kezet fogott a Miskolci VSC és a Vadokai Judo Club. A megállapodás a 2012-es nyári olimpiai játékokig szól.

Rövid, de bensőséges hangulatú szerződésaláírási ceremóniát tartottak pénteken délelőtt a vasutas sportirodán, ahol Illyés Miklós, az MVSC elnöke, valamint Kovács Gábor, a szolnoki székhelyű Vadokai Judo Club ügyvezető elnöke kézjegyével szentesítette az együttműködő felek – és az egyetemes magyar sport – számára egyaránt sokat jelentő kontraktust.

Keretet ad

– A sportfogadás nyelvén szólva „hármas kötésről” van szó – jelentette ki Illyés Miklós. – Az köztudott, hogy Karakas Hedvig, a Szolnokon élő és tréningező cselgáncsozó a Miskolci VSC tagja. Klubunk támogatást biztosít a kiválóságnak ahhoz, hogy zavartalanul készülhessen a két és fél esztendő múlva sorra kerülő ötkarikás viadalra. Ennek szellemében, tekintettel a sporttörvényben foglaltakra, amatőr sportolói szerződést kötöttünk Hédivel, valamint mesterével, Kovács Gábor munkaszerződést írtunk elá. Az a célunk, hogy Karakas minél jobb eredményeket produkáljon. Kvalifikálja magát az olimpiára, szerezzen érmeket a felnőtt Európa- és világbajnokságon, valamint a világranglistán jusson be az első nyolc közé.

Feszített tempó

Kovács Gábor először visszatekintett, majd a jövővel foglalkozott:

– Hedvig tavaly nagyszerű évet zárt! Arról azonban szó sem lehet, hogy hátradől, hiszen a kvalifikációs sorozat kezdetekor az egész mezőny lépést vált majd. Mindenki számolni, osztani és szorozni fog, hiszen a viadalok szorzója eltérő, ezért megnő a magasabb indexű események értéke. Tanítványomat, aki egyre erősebb, szó szerint most építem fel. Várhatóan tizenöt-tizenhat verseny vár rá és a feszített tempót csak akkor bírja majd, hogy szilárd alapokkal rendelkezik, továbbá megfelelően koncentrál. Az olimpiáig még harminc hónap van hátra, vigyázó szemünket azonban máris Londonra vetjük! KT

Ők mondták

A szerződéskötésen részt vett az MVSC két legértékesebb cselgáncsozója is.

Karakas Hedvig: – Április 24-25-én a bécsi Európa-bajnokságon lépek tatamira, majd egy héttel később már a tuniszi kvalifikációs viadalon kell helytállnom az 57 kilós mezőnyben. Az olimpiára a világranglista első tizennégy helyezettje utazhat és ha minden jól megy, akkor én is köztük leszek. Most megállás nélkül táborból táborba és versenyről versenyre utazom – az első lépcsőt a törökországi felkészülés jelenti.

Gáspár Eszter: – Nekem is sűrű lesz a programom. Mivel más a formaidőzítésem, mint Hédinek, ezért nem veszek részt minden kvalifikációs tornán. Jómagam a nagyobb értékű, pontokkal jobban fizető versenyekre tartogatom az erőmet! Képes vagyok arra, hogy kiharcoljam a londoni repülőjegyet és az olimpián a pontszerzők közé is bekerülhetek a 63 kilósok között. Mivel tavaly több sérülés is hátráltatott, ezért azt kérem a sorstól, hogy legyen kegyes hozzám!