Egy vívó vívódásai – Bianka támogatókat keres

Bukóczki Bianka
Bukóczki Bianka
A miskolci Bukócki Bianka támogatókat keres. Pénz híján majdnem lemaradt a törökországi VB-ről. Most összejött a szükséges összeg, de mi lesz legközelebb? És a felszerelés sem kevésbe kerül.

Bukócki Bianka tíz évet töltött a Diósgyőri Vívó Egyesület színeiben, majd idén váltásra kényszerült. S bár megmaradt miskolci lakosnak, itt is jár iskolába – magántanulóként a Berzeviczybe -, ez évtől a fővárosi Vasas VE korosztályos válogatott versenyzője.
– Nem én voltam az első, aki a nagyobbak közül átigazolt. Úgyszólván nem maradt, akivel edzhettem volna – magyarázta döntését Bianka. – S bár az elmúlt tíz évben szép eredményeket értem el, tavaly már nem sikerült kijutnom a világbajnokságra. Azt reméltem, a Vasasban jobban fejlődhetek.

Saját erőből

Az szent igaz, a törökországi vb-re – negyedikként – beválogatták Biankát. Csakhogy a kiutazás költségéhez a Vasas SC mindössze 140 ezer forintot adott, a hiányzó 50 ezret saját erőből kellett összehozni.
– Minden követ megmozgattunk, hiszen a családunk nem áll olyan jól anyagilag. Két kisebb testvérem van, 8 és 10 évesek. Próbáltunk támogatókra lelni ismeretségi körünkben, így az utolsó pillanatban le tudtam tenni az asztalra a pénzt.

Szponzor kerestetik

Beszélgetés közben kiderült, Bianka nem is tudott arról, hogy egyik ismerősük lánya lapunkhoz fordult segítségért. Pontosabban szólva, hogy felhívja a figyelmet arra: létezik egy fiatal miskolci lány, egy kiváló vívó, aki mindent megtett, megtesz annak érdekében, hogy sikereket érjen el, ennek ellenére újra és újra a pénz miatt kell vívódnia.

– A Törökországba való kijutáson túl is vannak anyagi gondjaim, hiszen a felszerelésem sem kevésbe kerül. Ha sikerülne állandó támogatóra, támogatókra lelnem, az nagy biztonságot jelentene, s igazán a sportra, az eredményekre koncentrálhatnék.

Talán lesz, aki felfigyel erre a lányra, aki meglátná benne: szponzorálása nem rossz befektetés. Ő nagyon fog igyekezni.

Az Észak-Magyarország által felkért zsűri egy éve 2005 legjobb utánpótlás sportolójának választotta az akkor még Diósgyőri VE – most 19 éves – pengeforgatóját, aki a miskolci klub színeiben számtalan remek eredményt ért el. Patócs Béla volt tanítványa többek között 2005-ben kilencedik lett a kadet vb-n; a tapolcai junior Eb-n tagja volt a nyolcadikként végző magyar női párbajtőr csapatnak, míg a 1plovdivi világbajnokságon 2004-ben az előkelő hetedik helyen zárt, ugyancsak a kadetek mezőnyében.