Egy vízvezetékszerelő volt az orleansi túszejtő

A francia média szombati közlése szerint egy 62 éves vízvezetékszerelő volt a túszejtő Orleansban. A fegyveres férfi pénteken ment be a városházára, majd foglyul ejtett több embert, köztük a hivatal egyik részlegének igazgatóját, végül azonban a rendőrökkel folytatott hatórás tárgyalás után megadta magát.

A bejelentés szerint a túszoknak nem esett bajuk. A francia média közlése szerint Mohamed Zuad fegyverrel ment a városházára. A férfi azt állította később, hogy rendezni szerette volna a vitáját néhány osztályon. Ez azonban nem sikerült, mire dühében túszokat ejtett.

A kiérkező rendőrök körülvették a városházát, a környéket pedig lezárták, majd tárgyalni kezdtek Zuaddal, akiről kiderült, hogy korábban vízvezetékszerelőként dolgozott. A tárgyalás egy pontján a férfi közölte, hogy bomba van nála, és felrobbantja magát.

Végül a rendőrök rábeszélésére megadta magát, így vérontás nélkül ért véget a túszdráma. Azt egyelőre nem tudni, valóban volt-e robbanószerkezet a zavarodott férfinál, és ha igen, akkor használta volna-e, ha a helyzet másként alakul.
– Független Hírügynökség –