Egy váci család a Van Gogh-kiállítás 400 ezredik látogatója

Vasárnap délelőtt lépett be Szépművészeti Múzeumba a Van Gogh-kiállítás 400 ezredik látogatója. A Vácon élő Sinka Gábor feleségével, Jobbágy Máriával, és hatéves kislányával, Ráhellel érkezett. Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Baán László, az intézmény főigazgatója köszöntötte őket. A többi ajándék mellett övék az egyhetes Párizs-Amszterdam kétszemélyes utazás.

A váci család karácsony óta készült megnézni a Van Gogh-kiállítást. A Független Hírügynökség kérdésére Jobbágy Mária elmondta: azért vártak márciusig, hogy a legkisebb családtag, az öthónapos Gábor kicsit cseperedjen. Őt nem hozták el a múzeumba, de az idősebb gyermek, Ráhel nagyon örült a sok meglepetésnek. A szerencsés látogatók nemcsak az egyhetes Párizs-Amszterdam utat nyerték meg, hanem a múzeum ajándékát is: egy Van Gogh-reprodukciót.

Az intézmény főigazgatója, Baán László elmondta: érdemes volt a kiállítást csaknem két héttel meghosszabbítani, mert továbbra is óriási az érdeklődés Van Gogh művei iránt. Hiller István oktatási és kulturális miniszter hozzátette: a rendszerváltás óta több olyan kiállítás volt itthon, amelyet több százezren láttak, az elmúlt csaknem két évtized legsikeresebb tárlata azonban a holland festőművészé.

A Szépművészeti Múzeum történetében eddig a Monet-tárlat volt a leglátogatottabb, három és fél hónap alatt 250 ezren nézték meg. Ezt a rekordot azonban már február közepén túlszárnyalta a Van Gogh-kiállítás.

Az április 1-ig látogatható kiállítás várhatóan újabb tízezreket vonz, és az is elképzelhető, hogy a látogatószám eléri a félmilliót. A Van Gogh Budapesten című tárlatot minden nap délelőtt 9-től este 9-ig nézhetik meg a látogatók a Szépművészeti Múzeumban.