Egy tornateremnyi szépkorú Hernádnémetiben

Nagyon sokan eljöttek
Nagyon sokan eljöttek - © Fotó: Magánarchívum
Hernádnémeti – Köszöntötték az időseket és az évtizedek óta házasokat is a rendezvényen.

2018-ban rekord­számú meghívott vendéggel ünnepelte Hernádnémeti Nagyközség a településen élő szépkorú lakosait. Nagy hagyománya van már a szép kort megélő lakosok köszöntésének, de ennyien még sosem gyűltek össze. A mintegy 360 vendég már csak a helyi általános iskola tornatermében tudott helyet foglalni és élvezni a részükre meglepetésként meghívott, óvodás és iskolás korú gyermekek műsorát.

Dr. Orosz Zsolt polgármester személyesen is köszöntötte az időskorú lakosokat, örömét fejezve ki, hogy ilyen sokan vannak. Régi hagyomány, hogy köszöntik a település legidősebb lakóját: Orosz Józsefné Ilonka néni az idén ünnepelte 96. életévét, akit otthonában keresett fel dr. Orosz Zsolt polgármester és dr. Szabó Zoltán jegyző. A jubiláló házaspárokat is megajándékozták. Ebben az évben 7 pár az 50. házassági évfordulóját ünnepelte, egy pedig 60 évvel ezelőtt kötött házasságot.

Előadók és zenekar

A köszöntések után, az est további részében bőséges vacsorával, vendégelőadókkal és egy kísérő zenekarral kedveskedett a település önkormányzata a 65 év felettieknek.

ÉM