Egy tiltakozó hozzáragasztotta magát az brit miniszterelnökhöz

Nyomatékot akart adni mondandójának, ezért hozzáragasztotta magát a brit kormányfőhöz. Az eset kedd este történt. Dan Glass úgy akarta felhívni mondanivalójára a figyelmet, hogy pillanatragasztóval hozzáragasztotta magát a brit miniszterelnökhöz, Gordon Brownhoz, amikor éppen egy jótékonysági díjat vett át a Downing Street 10-ben, a miniszterelnöki rezidencián.

“Most hozzáragasztottam a tenyerem a maga a kezéhez.” – mondta a fiú a miniszterelnöknek. “Ne aggódjon, ez nem egy erőszakos tiltakozás” -tette hozzá. Brown azonban harminc másodpercen belül kiszabadította magát a fiatalember ragasztós kezei közül.

Glass a “Plane Stupid” nevű csoport tagja, amely a repülőtér-bővítés és a klímaváltozás ellen kampányol. A fiatalember állítása szerint Brown “képmutató” viselkedése miatt eszelte ki a ragasztós cselt.

“Csak egy pár perccel több időt akartam a miniszterelnökkel, hogy az üzenetemet elmondhassam, mivel nem figyel azokra, akikre a repülőtér-bővítés hatással van” -jelentette ki Glass a CNN-nek szerdán.

A miniszterelnök szóvivője azt nyilatkozta, hogy az incidenst egy “csekély” és “nagyon vicces” tréfának tekintik, így a rendőrség nem emelt vádat a fiatalember ellen.