Egy talált bankkártyával próbáltak pénzhez jutni Miskolcon

Akt.:
Illusztráció - Nem tudtak pénzhez jutni
Illusztráció - Nem tudtak pénzhez jutni
Miskolc – Szarvashiba: egy helyen volt a kártya és a PIN-kód.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a közelmúltban emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik még 2014 novemberében egy miskolci nő elveszített bankkártyáját megtalálták, és annak felhasználásával akartak némi készpénzre szert tenni.

Gondolták, csak sikerül

Az elkövetők Miskolcon, a Búza téren lévő autóbusz-­állomáson a padok között találtak rá a sértett bankkártyájára, amelyet magukhoz vettek és eldöntötték, megnézik, van-e azon pénz. Nem volt nehéz dolguk, mert az óvatlan kártyabirtokos a kártya mellett tárolta a felhasználáshoz szükséges PIN-kódot. A két férfi Miskolc területén összesen tizenkét alkalommal próbálta készpénzfelvételre, illetve vásárlásra használni a kártyát, azonban az esetek többségében nem jártak sikerrel, mivel a bank a tranzakciókat fedezethiányra tekintettel elutasította, így a sértettnek mindössze 268 forint kára keletkezett.

Közérdekű munka

Az ügyészség az elkövetőket információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolja, és vádiratában egyikükkel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására, míg másikukkal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt azzal, hogy a bíróság mindkettejük esetében külön intézkedésként vagyonelkobzást is rendeljen el.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s