Helyi gazdaság

2011.09.23. 20:14

Norvég koronába menekülnek?

Debrecen - Az utóbbi néhány hétben valamelyest élénkült a kereslet e devizanem iránt a debreceni pénzváltóknál.

Debrecen - Az utóbbi néhány hétben valamelyest élénkült a kereslet e devizanem iránt a debreceni pénzváltóknál.

Miután több internetes portálon is napvilágot látott a hír, miszerint a svájci frank után a norvég korona lehet a következő "menekülő deviza", szétnéztünk a belvárosi pénzváltóknál, hogy tapasztalnak-e növekvő érdeklődést a norvég korona iránt.

A Correct Change Bajcsy-Zsilinszky utcai pénzváltójában megtudtuk, hogy az utóbbi hetekben élénkült az érdeklődés, az egyik betérő például több millió forintot szeretett volna átváltani norvég koronára.

Az Exklusive Change egyik Kossuth-téri egységében nem találkoztak egyelőre hasonló jelenséggel. Náluk pénteken vásárolt egy hölgy 200 norvég koronát, ami ugye nem tekinthető komolyabb mennyiségnek.

A Valfor 2006 Kft. Kálvin téri üzletében elmondták, hogy a norvég korona után nem, a svéd korona után azonban tényleg élénkebb érdeklődés mutatkozik az utóbbi hetekben.

A Nádix Change üzlethálózat munkatársa arról számolt be, hogy bár az ő repertoárjukban a norvég korona nem szerepel, figyelik a piaci mozgásokat, és amennyiben az igény olyan mértékben megnő e deviza iránt, akkor ők is felveszik a választékukba az északi ország fizetőeszközét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!