Sport - Foci

2018.09.15. 09:36

Mezőkövesd vs. DVTK - Nem fecsegték ki a titkaikat

Mezőkövesd - A fürdővárosiak nagyon várják a szombat délutáni megyei „rangadót”.

Mezőkövesd - A fürdővárosiak nagyon várják a szombat délutáni megyei „rangadót”.

A ma 17 órakor kezdődő Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó-mérkőzés a 8. forduló helyi slágere. A sárga-kékek olyan komolyan vették a felkészülést, hogy az egyhetes szünetre először meghirdetett, majd titkosított edzőmérkőzést is a programjukba iktatták.

Sokan lesznek

– A Budafoki MTE ellen játszott találkozónkat azért minősítettük át zárt kapussá, mert nem akartuk, hogy bárki jöjjön és nézelődjön – mondta Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője. – Valamiféle nagy dologra persze senki ne gondoljon, ilyeneket már aligha lehet manapság kitalálni, inkább arról van szó, hogy nem akartuk nagy dobra verni azt, amit gyakoroltunk.

[poll id="1728"]

Arra a kérdésre, hogy nyugodtan, vagy feszülten várja-e szűkebb pátriánk szomszédvárainak összecsapását, a játékos pályafutását egykor a diósgyőrieknél kezdő szakvezető így válaszolt:

– Azért szeretem az ilyen találkozókat, mert várhatóan sokan lesznek a lelátókon és a labdarúgás legfontosabb kelléke a néző. Az filozófiánk ettől függetlenül nem változott: eddig sem foglalkoztunk a külső körülményekkel, az egyik-másik összecsapásra mesterségesen aggatott jelzőkkel, szóval megyei presztízsmeccs ide, vagy oda, számunkra minden 90 perc egyforma. Ettől elvonatkoztatva tény: ha nyerünk, tisztes távolra kerülünk a diósgyőriektől.

Felkészültek

Kuttor Attila kijelentette, hogy mostanában sokszor látta a piros-fehéreket, ez pedig elősegítette a minél jobb felkészülésüket.

– Amennyire csak lehetett, tanulmányoztuk a játékukat, ezért úgy ítélem meg, hogy a létező legjobban rájuk hangolódtunk. Azzal tisztában vagyunk, hogy a DVTK-t nem lehet egy-két váratlan játék­elemmel megverni, nekünk a sikeres szereplés érdekében minden mutatóban felül kell múlnunk őket. Sokan és sokat kérdezték a szakmai stábunk tagjaitól, hogy – ha másért nem, akkor a táblázaton elfoglalt helyeink okán – mi vagyunk-e az esélyesek. Nos, azt feleltük, hogy ennek a találkozónak nincs esélyese, mert ilyen nem is létezik ebben a tizenkét csapatos NB I-ben, annyira kiegyenlített a mezőny. Most uralkodik a futball örök bizonytalansága, tényleg lehetetlen megjósolni a várható eredményeket.

Az elmúlt hetekben stabil formát árultak el a mezőkövesdiek, akiknek kezdőcsapatában aligha lesznek „kakukktojások”. A kérdés mindössze annyi lehet, hogy szerepet kap-e az új „csodafegyver”, a Puskás Akadémia FC-től visszatért Molnár Gábor, továbbá beállítják-e az elmúlt idény házi gólkirályát, Koszta Pétert.

– Molnár érkezése óta a csapattal gyakorol, azt viszont nem tudom megmondani, hogy milyen szerep jut majd neki, ez a jövő zenéje. Azért igazolt ide, hogy a csapat erőssége legyen és ez igaz Kosztára is. Tőlük elvonatkoztatva mondom: mindenkire szükség van és nagy harc folyik a csapatba kerülésért, de napról napra és hétről hétre valamennyi játékosnak be kell bizonyítania azt, hogy a gárdában a helye.

A kövesdieknél Iszlai sérült, rajta kívül mindenki a vezetőedző rendelkezésére áll.


A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Vadnai, Pillár, Szalai A., Silye – Szeles, Mevoungou – Vajda, Tóth B., Cseri – Drazic.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!