Egy “százassal” nyitottak

Egy “százassal” nyitottak
Némileg meglepetés volt, hogy a szakemberek által is a bajnoki döntőbe várt DKSK első hazai fellépésére nem telt meg a városi sportcsarnok nézőtere.

A találkozó vendégkosárral indult, de jöttek Fürészék, akik nagyon elhúzni nem tudtak, olyannyira, hogy az 5. percben 8-9-et mutatott az eredményjelző. A fásultság megtörésére Tapodi mester  kért időt, ám csak a negyed végére állt helyre a “világ rendje” (16-13). Sőt, a kisszünet előtti pillanatok nem csak szépen, hanem eredményesen is alakultak.

A rövid pauza után az egyébként ügyes dolgokat bemutató vendégek próbálták tartani a lépést Vilipicsékkel, de ez nem nagyon sikerült, hiszen a félidő hajrájára elfáradtak az újbudaiak, s kihagyásokat kegyetlenül kihasználták a piros-fehérek, 49-21. A DKSK ezen húsz percben bemutatott teljesítményére Djelmis tette fel a koronát: a miskolciak kitűnősége a játékrészt jelző dudaszó pillanatában saját térfeléről hintett egy három pontosat.

Lemosták az ellenfelet

Fordulás után ott folytatta a DKSK, ahol abbahagyta, ebben Vilipic volt az egyik “főkolompos”, aki ellenállhatatlan volt mindkét palánk alatt. A fiatal fővárosiak a tiszta helyzetekben is egyre többet hibáztak és az erő- és magasságfölényben lévő Diósgyőr esélyt sem adott a fekete mezeseknek.

A záró negyedben már-már azt csináltak a miskolciak a vendégekkel, amit akartak. Többnyire gólt akartak dobni és a játékot láthatóan élvező hazai hölgykoszorú ezt meg is tette, s lemosta a BEAC-ot. A századik pontot a csereként beállt Lugossy a közönség vastapsa közepette szerezte meg.

JLI

Jegyzőkönyv

DKSK – BEAC   100-41 (22-13, 30-8, 23-14, 25-6)

Miskolc, 600 néző. V.: Kóthay, Pozsonyi.
DKSK: ENGLERT (9/3), FÜRÉSZ (12), JOKOVIC (18), Ambrus (9), VILIPIC (27). Csere: DJELMIS (12/6), Halmos (2), Pavicevic (8), Lugossy (3/3). Vezetőedző: Tapodi Péter.
BEAC: Szász (2), Kárász (2), Kiss G. (10), Pálinkás (4), KONCZ ZS. (13). Csere: Bagi (4), Koncz N. (-), Szabó V. (2), Treit (4), Rubold (-). Vezetőedző: Balogh Judit.

Mestermérleg
Tapodi Péter:Az alapozás miatt ugyan fáradtak voltunk, ennek ellenére ki akartuk szolgálni a közönséget, ami úgy érzem, sikerült.Balogh Judit:Ha lenne nekünk is négy ilyen külföldink és néhány válogatottunk, akkor mi is előrébb tartanánk. Fiatalok vagyunk, örülünk, hogy létezünk.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek