Helyi közélet

2014.10.11. 12:07

Mentők jöttek, az állomások késnek

Miskolc - Három új mentőállomást ígértek megyénknek augusztusig, s jó néhány új mentőautót. Mi (nem) valósult meg?

Miskolc - Három új mentőállomást ígértek megyénknek augusztusig, s jó néhány új mentőautót. Mi (nem) valósult meg?Megszűnnek a fehér foltok megyénk mentőtérképén, ígérte az az uniós fejlesztés, amelytől 3 új mentőállomás megvalósulását remélhettük. Izsófalva és Krasznokvajda kiválasztásában a lakosságszám és az útviszonyok voltak a meghatározók, míg Sárospatak esetében az idegenforgalmi frekventáltság jelentette az indokot. Az OMSZ régióigazgatója, dr. Breitenbach Géza nyomatékosította egy korábbi cikkünkben: minthogy uniós projektről van szó, augusztusig el is kell készülniük. Mégis, csupán az alapkőletételig jutottak el. A fejlesztés további elemeként új mentőgépkocsikat is ígértek, közülük 2-2-t a három új mentőállomásra.

A régióigazgatótól megtudtuk: 22 új gépjármű érkezett idén (közöttük az új állomásokra szántak is). Miskolcra, Kazincbarcikára, Sátoraljaújhelyre, Szerencsre, Ózdra és Tiszaújvárosba egy-egy esetkocsi, a többi szállító jármű. Az utóbbiak megvalósításának elmaradását/csúszását firtató kérdéseinkre az OMSZ projektigazgatóságától várjuk a válaszokat.

ÉM-SzK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában