Egy sátoraljaújhelyi sólyom már nem volt elég

Akt.:
Egy sátoraljaújhelyi sólyom már nem volt elég
© Fotó: ÉM
Sátoraljaújhely – A Zemplén Kalandparkban tavaly debütált a Sólyom és a Dongó. Az előbbi egy szabad átcsúszó, amelynek a földfelszíntől számított legnagyobb magassága meghaladja a 100 métert, és amelyben ülve valóban átélhető egy kicsit, milyen lehet repülni, a Dongó pedig egy zárt kabinos lanovka.

Új pálya

Most mind a kettő megújul egy kicsit. – Már elkezdtük építeni a Sólyom kettőt – mondja Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Szükség volt rá, mert akkora az érdeklődés az elem iránt, hogy gyakran hosszú sorok kígyóztak előtte, ha most megépítjük a másik pályát az első mellett, akkor a várakozási idő jelentősen lecsökkenhet.

Ehhez azonban az is feltétel, hogy beállítsunk egy szervizkocsit, mert a beülőket a Szár-hegyen lecsatolják és eddig a Dongóval küldtük vissza. Ez azonban tovább már nem lehetséges, mert eddig is csak a helyet vette el a Dongóban utazóktól, másrészt csak akkor indíthatunk másik pályát, ha egy külön kocsival fogjuk szállítani a beülőket. Ez a szervizkocsi a tervek szerint óránként ötször fordul majd.

Szamosvölgyi Péter elmondta, a napokban Szlovákiából érkezett egy helikopter, azzal szállították fel a Magas-hegyre és a Szár-hegyre az elemeket.

– Ezen a hét végén tart az új kötélpálya feszítéses vizsgálata, és idő közben elvégezték a szervizkocsi terheléses vizsgálatát is, így a terveink szerint már ebben a hónapban működésbe állíthatjuk a Sólyom második kötélpályáját is – tette hozzá Szamosvölgyi Péter.

Bánhegyi Gábor

 
hirdetés


hirdet�s