Egy saját készítésű szeszfőzdében párolt Borsodban

Akt.:
Teljes felszerelés volt a garázsban a szeszfőzéshez
Teljes felszerelés volt a garázsban a szeszfőzéshez - © Fotó: NAV
Miskolc – A pénzügyőrök fülelték le az illegális pálinkafőzdét egy ház garázsában.

Több mint 350 liter illegálisan előállított párlatot, valamint pálinkafőzéshez használt desztilláló berendezéseket foglaltak le a pénzügyőrök egy megyénkbeli településen, egy családi ház garázsában.

A családi ház átvizsgálásakor bukkantak rá a pénzügy­őrök a garázsban üzemeltetett illegális szeszfőzdére. A melléképületben számos, pálinkafőzéshez használt berendezés volt.

Egy 300 és egy 50 literes desztilláló berendezést, 354 liter különböző kiszerelésű párlatot, valamint 450 liter szilva és 2 100 liter gyü­mölcscefrét találtak a NAV munkatársai a családi ház garázsában.

A tulajdonos elismerte, hogy a berendezéseket ő maga gyártotta, annak működtetésére nem kért engedélyt. Azt állította, hogy saját használatra főzte le a több mint 350 liter pálinkát.

Lefoglalták

Az illegális pálinkafőzéshez használt berendezéseket, illetve a zárjegy nélküli párlatokat a NAV munkatársai lefoglalták. A ház tulajdonosa ellen jövedéki visszaélés elősegítésének vétsége, valamint költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást a pénzügyi nyomozóknál.

ÉM


Kigyulladt a melléképület
Miskolc - Nagy volt az ijedtség a Bartók Béla utcában, ahol egy melléképület tüzében gázpalackok robbantak. Ahogy arról csütörtökön már beszámoltunk, mintegy 20 négyzetméter alapterületű, családi házzal egybeépített melléképület kapott lángra Miskolcon a Bartók Béla utcában. Tűzvizsgálat indult ...