Egy riport buktatta le a trükkös tolvajokat

Az RTL Klub híradójában bemutatott felvétel alapján fogták el azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy ők loptak el alig egy hónap alatt 9 ezer liter gázolajat egy gyöngyösi benzinkútról. Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a riport után a szomszédos település körzeti megbízottja felismerte a két ecsédi férfit, és azonnal szólt a gyöngyösi rendőröknek.

Az 50 és 33 éves férfiakat csütörtökön már ki is hallgatta a rendőrség. Egy harmadik, 30 éves férfit még keresnek. A két férfi elismerte, ők szerepelnek a benzinkút biztonsági kamerájának felvételein, de tagadták, hogy csaltak volna. A felvételeken azonban jól látszik, hogy a két férfi egy emeletes busszal alkalmanként több mint húsz percig tankol a kútnál, és nem csak a busz gyárilag beszerelt tankjába, hanem a csomagtérbe is, ahová feltehetően előzőleg nagyméretű tartályt szereltek.

A Független Hírügynökség hétfőn számolt be arról, hogy a gyöngyösi benzinkutat több mint két millió forinttal rövidítették meg ismeretlenek. A csalók minden esetben ezer liter fölött tankoltak. Ezer liternél azonban a számláló lenullázódott, és így csak az e feletti üzemanyagért fizettek. A két férfi szabadlábon védekezhet, ellenük nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt nyomoznak.Sporthírek