Egy rendszám két autóhoz Miskolcon

Miskolc – November 1-jén, hétfőn a délutáni órákban, közúti ellenőrzés során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei Miskolc belterületén ellenőriztek egy Opel személygépkocsit és vezetőjét.

Az autó vezetője úgy vett részt járművével a közúti forgalomban, hogy a személygépkocsi érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkezett. Az intézkedés során a járőrök mindkét forgalmi rendszámot, illetve az autó papírjait elvették. A további adategyeztetés során azonban az is kiderült, hogy az alvázszám sem egyezik a forgalmi engedélyben szereplő alvázszámmal, vagyis a rendszám egy másik autóhoz illik.

Az autó vezetője elmondta, hogy két személygépkocsival rendelkezik, de csak egy garnitúra rendszámtáblával. Nem gondolta, hogy a rendőrök az ellenőrzés során ezt is vizsgálják majd.

A 24 éves kazincbarcikai fiatalembert a járőrök előállították. Vele szemben egyedi azonosítójel meghamisítása miatt büntetőeljárást kezdeményeztek – tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.