haon-sportoldal

2011.07.04. 16:18

Új főtitkára van a kézilabdásoknak - Lemondott Gilányi József

A személyes okok miatt távozó Gilányi József helyét Marsi Ferenc veszi át.

A személyes okok miatt távozó Gilányi József helyét Marsi Ferenc veszi át.

Jelentős változás történt a megyei kézilabda szövetség elnökségében: lemondott posztjáról az évtizedek óta a sportágban tevékenykedő Gilányi József, akinek helyét a frissen megválasztott elnökségi tag, Marsi Ferenc vette át. A változásokról kérdeztük a Hajdú-Bihar Megyei Kézilabda Szövetség elnökét, Oláh Sándort.

Megértette és elfogadta

– Viszonylag váratlanul ért Gilányi József lemondása, de miután megmagyarázta döntését, az indokait megértettem és elfogadtam. A szövetségben eltöltött több mint egy évtized és a betöltött funkciója miatt is szükségünk volt rá, ráadásul az országos szövetségben is képviselte megyénket. Miután a Magyar Kézilabda Szövetségben is lemondott elnökségi mandátumáról, így képviselő nélkül maradt Hajdú-Bihar megye az országos testületben, ami sajnálatos tény – kezdte a beszélgetést Oláh Sándor.

Megfelelő háttérrel

Az elnök elmondta, hogyan választották ki Gilányi József utódját.

– Gyors döntésekre volt szükség, ugyanis elnökségi tagot és főtitkárt is kellett választanunk. Marsi Ferenc elnökségi tagságát egyhangúlag szavazta meg a testület, mivel jól ismertük. Korábban kézilabdázott, majd játékvezetőként egészen az A-keretig vitte, majd a megyei játékvezetői testület vezetője volt. Az utóbbi időkben meghívottként már több bizottsági ülésen is részt vett, egyre inkább bekapcsolódott a szövetségi munkába. Miután az elnökség taggá választotta, nekem kellett döntenem a főtitkára poszt utódlásáról, s én Marsi Ferencet választottam, akinek az lesz a feladata, hogy összefogja és koordinálja a bizottságok munkáját. De nemcsak a főtitkári pozícióban történt változás, ugyanis Sándor Tamás lett a játékvezetői bizottság vezetője, míg Szikszay Béla a versenybizottság élén segíti Harmati Pál munkáját – sorolta a tényeket Oláh Sándor.

A megyei szövetség első embere azt is elárulta, edző és játékvezető továbbképzést tartanak augusztus 6-án, Debrecenben.

HBN-BN

Megviselte a DKSE megszűnése

–Személyes indíttatású döntést hoztam; annak idején a Debreceni Dózsa, most pedig a DKSE után kellett – a megszűnésük okán – bezárnom a képzeletbeli ajtót, s ez nagyon megviselt – kezdte mondandóját Gilányi József, majd hozzátette, ily módon már nem volt kötődése a kézilabdához, ezért lemondott minden addig betöltött posztjáról.

– „Körön kívülre” kerültem, ezért úgy éreztem, nincs jogom a különböző testületekben tevékenykednem. A Magyar Kézilabda Szövetségben elnökségi tag és az Amatőr Tanács bizottsági tagja, illetve a megyei szövetségben főtitkár voltam, s ezekről a pozíciókról mondtam le. Szeretném leszögezni – cáfolva a pletykákat –, hogy a döntésemnek semmi köze nincs ahhoz, hogy az MKSZ-nek új elnöke lett – mondta határozottan Gilányi, aki zárszóként még hozzátette: „nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy egyszer visszatérjek a kézilabdasportba”.

 

Keretes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!