Egy órával tovább aludhatunk

Egy órával tovább aludhatunk
Vasárnap hajnalban elkezdődik a téli időszámítás, azaz hajnali három órakor eggyel vissza, két órára kell tekerni az óramutatókat.

A nemzetközi vonatok közül a Budapest-Bukarest-Budapest vonalon közlekedő Dacia expressz mindkét járatát Magyarországon éri az időszámítás változás: Lökősházán várják be a téli időszámítás szerinti indulási idejüket. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Budapestről Belgrádba tartó járata Kelebián várakozik az új időszámítás szerinti indulási időre.

A belföldi vonatok közül a Füzesabonyból Budapestre 2 óra 50 perckor induló, a Szolnokról Budapestre 2 óra 54 perckor induló, valamint a Dombrádról Herminatanyára 2 óra 51 perckor induló vonat megvárja az óraigazítást, majd a téli időszámítás szerint indul el.

A belföldi buszok menetrendjét az óraátállítás nem érinti. Az éppen úton lévő nemzetközi buszjáratok egy órával korábban érkeznek meg úticéljukra. A Volán-buszok egyébként szombaton szabadnapra, vasárnap, hétfőn és kedden munkaszüneti napra, november 2. és 5. között pedig a tanszüneti munkanapra vonatkozó menetrend szerint közlekednek.

A Malév téli menetrendje október 30-án 0 órától lép életbe, azaz az új menetrend már az új időpontokon alapul. A nemzeti légitársaság a téli menetrendi időszakban átlagosan heti 450, naponta 60 járatot üzemeltet, 34 ország 52 városába. A partner légitársaságok code-share járataival együtt 38 ország 65 városába. Két új célállomással is bővül az idei téli menetrend. Bangkokba december 2-tól indít gépeket a Malév hetente háromszor, Marosvásárhelyre pedig január 16-tól, szintén heti három alkalommal.