Helyi közélet

2012.03.14. 15:14

„Tulipántok a kis hercegnőnek”

Miskolc - A Szinvavölgyi Néptáncműhely szó szerint nívós produkcióval járul hozzá a jótékonysági rendezvény sikeréhez.

Miskolc - A Szinvavölgyi Néptáncműhely szó szerint nívós produkcióval járul hozzá a jótékonysági rendezvény sikeréhez.

A Szinvavölgyi Néptáncműhely negyven táncosa és öt zenésze is színpadra lép a daganatos betegségben szenvedő miskolci Matisz Barbika családját segítő jótékonysági koncerten.

- Nagyon szívesen mondtunk igent a felkérésre, amikor a szervezők – a Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola – felkértek. Úgy is fogalmazhatok, hogy nem volt kérdés, hogy fellépünk-e - mondta vezetőjük, Maródi Attila. - A zenészeink szintén lelkesen csatlakoztak. A karitativitás nem áll tőlünk távol, épp ma is érkezett hozzánk egy ehhez hasonló megkeresés, a kórház részéről, júniusra. A kislányt, Barbikát és a családját nem ismerjük, de abszolút megbízunk a szervezőkben, hogy jó helyre kerül a bevétel. Az együttesünk tagjait a hozzátartozók és a barátok általában végigkísérik, de úgy gondolom, a Művészetek Házában ennél sokkal többen lesznek ránk és a többi fellépőre kíváncsiak, különösen annak a tudatában, hogy a nívós szórakozás mellett egyszersmind jó ügyet is szolgálnak.

Sűrű program

A Szinvavölgyi Néptáncműhely előadására szó szerint is igaz, hogy nívós, ugyanis a Nagykállóban megrendezett országos versenyen azt a produkciójukat, amelyből a jótékonysági esten két részletet is bemutatnak, a zsűri nívódíjjal jutalmazta. A sikeres együttesnek, mint megtudtuk, nem volt könnyű beillesztenie a fellépést a „táncrendjébe”, hiszen rengeteg országos versenyen vesznek részt, augusztusra pedig Hollandiába kaptak meghívást.

ÉM-SzK


A koncertről

  • Ideje: 2012. március 31-én (szombat)
  • Helye: a Művészetek Háza (annak támogatásával).
  • A koncert mottója: „Tulipántok a kis hercegnőnek!”
  • Fellépők: közel 160 művész, közöttük a Holdviola, a Motiva, az Esztenás zenekarok, a Szinvavölgyi Néptáncműhely, a Fazeka Utcai Általános Iskola néptánccsoportja, a Twist Olivér kórus – Rockgyerekek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában