Egy órára felfüggesztették a kereskedést, majd bővítették a sávokat a Budapesti Értéktőzsdén

Csaknem egy órára felfüggesztették a kereskedést szerdán délután a Budapesti Értéktőzsdén. Eközben a szokásos 15 százalékról 25 százalékra emelték a részvények aznapi értékének mozgásterét. Az újranyitás után jelentősen erősödött a tőzsdeindex, majd visszatért a felfüggesztés előtti szintre.

A BUX index délután 3 óra után 13 205 ponton állt, ami 12 és fél százalékkal magasabb, mint a keddi záróár. Az OTP részvényeit legutóbb 3455 forinton jegyezték. Ez csaknem 20 százalékos erősödést jelent. A FOTEX a maximális, 25 százalékos erősödést produkálta. A MOL több mint 16 százalékot erősödve 10 950 forinton áll. A Magyar Telekom papírjai jelenleg 635 forintot érnek, ami 12,38 százalékos erősödést jelent.

A forint az euróhoz és a dollárhoz képest is erősödött a reggeli nyitás óta. Az eurót legutóbb már kevesebb mint 256 forintért jegyezték, így a magyar valuta több mint 2 százalékkal ér többet. Egy dollárért kevesebb mint 199 forintot kellett fizetni, így a forint 5,3 százalékkal ér most többet az amerikai valutához képest.Sporthírek