Egy óra alatt hat pincébe tört be Miskolcon

Egy óra alatt hat pincébe tört be Miskolcon
© Illusztráció
Miskolc – Szerszámgépeket, csaptelepeket és egyéb szerszámokat vitt magával a betörő.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája lopás miatt indult büntetőügyben rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki szeptember 27-én éjjel Miskolcon egy társasház több pincéjét is feltörte.

A gyanú szerint a férfi Miskolcon, a Bajcsy-Zsilinszky utca egyik társasházának hat pincetároló helységéből próbált értékeket elvinni. A pincék természetesen minden esetben zárva voltak, azonban a gyanúsított férfi a dróthálós ajtók sarkát meghajlította és így tudott bejutni a tárolóhelyiségekbe.

A pincékből szerszámgépeket, csaptelepeket és egyéb szerszámokat vitt magával mintegy 50 ezer forint értékben. Elfogásakor az elvitt tárgyakat lefoglalták, így azok visszakerültek eredeti tulajdonosukhoz.

A gyanúsítottal szemben akár 6 évet meghaladó tartamú szabadságvesztés is kiszabható, ezért a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a várható büntetéstől félve a gyanúsított megszökne, elrejtőzne. A gyanúsított életmódja miatt az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el.

Fentiek megakadályozására más – a személyi szabadság csekélyebb korlátozásával járó – intézkedés nem alkalmas, ezért a bíróság a gyanúsítottat letartóztatta.

ÉM