Egy nappal korábban halhatott meg a szombathelyi kisfiú – búcsúlevelet találtak a rendőrök

Búcsúlevelet találtak a rendőrök a szombathelyi családi tragédia helyszínén. A rendőrök abban bíznak, hogy szerdán már ki tudják hallgatni az életveszélyes állapotban lévő apát, és kiderülhet, miért kellett meghalnia egyéves gyermeküknek.

A rendőrök kedden délután kaptak riasztást a mentősöktől, hogy Szombathelyen a Bólyai utcai lakótelepen egy férfi kiugrott egy emeleti lakás ablakán. A kiérkező rendőrök a lakásban egy egyéves halott kisfiút és egy életveszélyes állapotban lévő 27 éves nőt találtak, a gyermek anyját. Az ablakon kiugrott 31 éves férfi – a gyermek apja – szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt nyomoz, a gyermek megölésével azonban még nem gyanúsítottak meg senkit. A 27 éves nőt arcsérülésekkel, eszméletlen állapotban találták, feltehetően gyógyszerekkel végezni akart magával. A toxikológiai vizsgálat eredményére még várni kell.

A 31 éves apa combnyaktöréssel és kézsérülésekkel került kórházba, kedden este megműtötték. A nyomozók reményei szerint szerdán már kihallgatható állapotban lesz, és kiderül, miért halt meg egyéves gyermekük. A kicsi boncolása is szerdán várható. Annyit már tudni, hogy több mint 12 órája halott volt, amikor a rendőrök rátaláltak: halálát az elsődleges orvosi vélemény szerint fulladás okozta.

A rendőrök egy búcsúlevelet találtak a lakásban, azt azonban még nem tudni, hogy ki írta azt. A rendőrség tájékoztatása szerint kilátástalan anyagi helyzetére hivatkozott a levél írója.