Egy nap Alcsi gyógyulásáért

Akt.:
Egy nap Alcsi gyógyulásáért
Miskolc, Mezőkövesd – Egy 8 éves mezőkövesdi kislány gyógykezelését támogatja a juniális bevétele.


Segítsünk együtt Alcsinak! Ez olvasható annak a plakátnak a tetején, melyen a IV. Zsófi Juniális – Jótékonysági Családi nap színes programjai sorakoznak egymás után. A napot a Zsófi ReményVár Egyesület szervezte, mely évek óta segíti a nehéz helyzetbe került családokat.

Hazatért Bécsből

A 8 éves Alcsiról, azaz Nyeste Alettáról nemrég mi is írtunk lapunkban. Ő az a 8 éves leukémiás kislány, aki már átesett kemoterápián, csontvelő-transz­plantáción, de betegsége újra és újra kiújul. A napokban tért haza Bécsből, ahol egy új eljárással próbálják meggyógyítani.

zsofi-junialis01-st

Szombaton mi is ellátogattunk a Zsófi Juniálisra, ahol Ináncsi Gergelytől, az egyesület elnökétől megtudtuk, Bécsben megtörtént a kezelés első része, de még messze van a vége. A május végén szervezett jótékonysági vacsorán 324 ezer forint gyűlt össze.

Az egyesület egyik alapító tagja, Bigus Árpádné Melinda hozzáteszi: a külföldi kezelés teljes ára azonban 16-17 millió forint lesz. Bár a család beadta méltányossági kérelmet az OEP-hez, de az még elbírálás alatt van.

zsofi-junialis07-st

Fiatal önkéntesek

Az egyesület önkéntesei között egészen fiatalokat is találunk.

– Szeretek segíteni, jótékonykodni helyes dolog. A mi családunk sincs a legjobb anyagi helyzetben, így nagyon is át tudom érezni azoknak a családoknak a helyzetét, akik valami miatt nagy bajba kerültek – fogalmaz a 17 éves Nagy Gergely.

Sorba érkeznek a családok a juniálisra, a gyerekeket vidám programok várják. Zsófillért válthatnak a különböző játékokra, a szülők pedig további adományokkal segíthetik Alcsi gyógyulását.

ÉM-HE