Egy nap alatt a TVK körül

Egy nap alatt a TVK körül
Tiszaújváros – Egy nap alatt a TVK körül elnevezéssel játékos, sportos vetélkedőt rendeztek csütörtökön a Tiszaújvárosi Szabadidő Központban.

„Tavaly rendeztük meg első alkalommal az „Egy nap alatt a TVK körül” elnevezésű játékos, sportos, szellemi tudásfelmérőnket a tiszaújvárosi- és környéki általános iskoláknak.” – mondta Soltész Péter ötletgazda. „Ezt fejlesztettük tovább a Dél-borsodi régió iskoláit is bevonva, s így tizenöt tanintézmény nebulói mérték itt össze tudásukat.”

Az ötletgazda szerint ez a kezdeményezés segít megismerni a környezettudatos életmódot és annak elsajátítását, amelyet játékos keretek között dolgozhattak fel a fiatalok. Ebben meghívott vendégek, a Miskolci Nemzeti Színház művészei, és tiszaújvárosi sportegyesületek képviselői segítségére voltak a diákoknak. Sőt! Rajtuk keresztül a szakmai ismereteken túl – a TVK-s anyagok révén – szélesebb kitekintést is kaptak.

„Folytatás? Nagyon szeretnénk!” – jelentette ki Soltész Péter. „Látva a boldog arcokat, a nyüzsgő gyerekeket bízom benne, hogy jövőre is lesz folytatása a kezdeményezésnek!”

(JLI)