Egy medúza szakította félbe Kate Hudson új filmjének forgatását

Egy halálos mérgű medúza felbukkanása miatt nem tudta befejezni legújabb filmjének forgatását Kate Hudson és Matthew McConaughey. A két hollywoodi sztár “Bolondok aranya” című kalandfilmjének zárójelenetét akarták rögzíteni Ausztrália keleti partjainál, amikor a produkció zoológiai felügyelője felhívta a figyelmet a veszélyre. A stáb úgy döntött, hogy másutt veszi majd föl a jövő év elején bemutatandó film hiányzó jelenetét, közölte pénteken a produkció sajtófőnöke.

A forgatás elhalasztásának oka egy mindössze gyűszűnyi nagyságú medúza, amelynek csípése azonban halálos is lehet, ha az ember nem jut idejében kórházba. Az irukandzsi medúza (Carukia barnesi) csak Ausztrália keleti partjainak trópusi vizeiben található. Most azért okozott külön aggodalmat, mert a forgatás helyszíne több száz kilométerrel van délebbre a kisméretű, de 30 centi hosszú csápokkal rendelkező medúzafajta eddig ismert elterjedési területétől. Környezetvédők máris a globális felmelegedés egy újabb, veszélyes hatásáról beszélnek ennek kapcsán.

Az irukandzsi medúza csípése a vérnyomás hirtelen felszökését, rendkívül erős fájdalmakat, agyvérzést, szívbénulást okozhat, ha 15-20 percen belül az illető nem kap szakszerű ellátást. Már több turistát és halászt ért halálos baleset Ausztrália trópusi vizein effajta medúzacsípéstől az utóbbi években.