Egy Maszk: színjátszók a miskolci belvárosban

Egy Maszk: színjátszók a miskolci belvárosban
© Fotó: Ádám János
Miskolc – Első alkalommal három amatőr egyetemi színpad mutathatta be darabját.

Színjátszók találkoztak a Helynekemben szombaton az Egy Maszk drámaműhely szervezésében a Térerő Közösségi Alapítvány és az NKA támogatásával. A MOST, azaz a Miskolci Országos Színjátszó Találkozót idén először szervezték meg Miskolcon, amelyen ezen első alkalommal három amatőr egyetemi színpad mutathatta be darabját.

Nyílt tengeren

Egerből érkezett Miskolcra a Szuszogó Színház és az Eger ELTEátrum, míg Budapestről az Egy Maszk. A belvárosi szórakozóhely koncertterében az Egy Maszk a Nyílt tengeren című darabbal készült, az ELTEátrum Bányavirág címmel állított színpadra előadást, míg a Szuszogó Színházé a Körmagyar dolgozatok címet viselte.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Elég a maradék címmel egy versszínházi bohózat színesítette a programot, de fellépett a Nahaj Akusztik is.

Improvizációs tréning

A résztvevők és a fellépők nemcsak egymás előadását tekinthették meg, hanem napközben improvizációs tréningen és fórumszínházi előadáson is lehetőségük volt részt venni.

Így a romkocsmában improvizációs tréninget tartott Somhegyi György és Kokics Péter is (mindketten a Miskolci Nemzeti Színház művészei), illetve fórumszínházat Szeszák Szilvia. A találkozó ideje alatt kiállítás is megtekinthető volt, a helyi művészek alkotásaiból.

– ÉM –