“Egy lépéssel az egészségért”

Szombaton a felnőtteknek, vasárnap a fiataloknak szól a mezőcsáti városi egészségnap.
Mezőcsáti egészségnap programja [.doc – 25KB]

Az Együtt Egymásért, Mezőcsátért Egyesület október 15-én és 16-án városi egészségnapot szervez „Egy lépéssel az egészségért” címmel a Mezőcsáti Közösségi Házban. A programok mindkét nap délelőtt 9 órakor kezdődnek. Lesznek ingyenes szűrővizsgálatok: vérnyomásmérés, vércukor, koleszterin, légzésfunkciós vizsgálat.

Az első nap a felnőttek részére orvosi előadásokat tartanak szakemberek a csontritkulásról, nemzeti rákellenes programról, szűrővizsgálatokról (méhnyakrák szűrés, emlőszűrés), rosszindulatú daganatokról, szív- és érrendszeri betegségekről, cukorbetegségről, depresszióról, időskori emlékezészavarokról, szájüregi daganatokról. Kiállítás és kirakodóvásár is lesz helyi vállalkozók részvételével, ahol gyógyhatású készítményeket, diétás termékeket, egészségügyi kiskészülékeket árusítanak. Napközben rajzverseny, tombola, táncbemutató és kulturális műsor is szórakozatja a vendégeket.

Fontos a megelőzés

A második nap a fiatalabbakról, a fiatalabbaknak szól. Délelőtt felvilágosító előadások lesznek a betegség megelőzésről, az egészséges életmódról, AIDS-ről, a drogról. Délután a sportpályán sportbemutatókon és versenyeken mérhetik össze felkészültségüket az ifjak.

A mezőcsáti egészségnapokat Dr. Koleszár Lajos a miskolci Semmelweis Kórház Igazgató főorvosa, Dr. Juhász Barnabás a mezőcsáti Egészségügyi Központ Intézményvezető főorvosa, Vargáné Kerékgyártó Ildikó országgyűlési képviselő és Kovács Tibor országgyűlési képviselő támogatja.