Egy lépcsőházi ajtóban rabolta ki áldozatát Miskolcon

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Szilveszter napján a buli helyett, inkább rabolt a miskolci belvárosban a fiatal férfi.

A megyeszékhely rendőrei őrizetbe vették azt a fiatal férfit, aki szilveszter estéjén megtámadott egy nőt Miskolcon és elvette mobiltelefonját. Ennek megfelelően rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy hernádvécsei, 23 éves férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint az ifjú rabló 2018. december 31-én este 6 óra tájban a Miskolc, Király utcában – a sötétséget is kihasználva – egy társasház lépcsőházi bejárati ajtójának lökött egy nőt, a kiszolgáltatott helyzetet kihasználva a nagy értékű mobiltelefonját kicsavarta áldozata kezéből, majd egyszerűen elszaladt a helyszínről. A megtámadott nő nem szenvedett el testi sérüléseket és az első ijedtség elmúltával értesítette a rendőrséget.

A megadott személyleírás alapján azonban egy egyébként szolgálaton kívül lévő nyomozó másnap a rablást elkövető férfit felismerte egy belvárosi utcában. Követte őt, majd az időközben kiérkező járőrökkel együtt elfogta a rablót.

A rendőrök az eljárás során az elrabolt mobiltelefont is felkutatták és lefoglalták. A nyomozók a gyanúsítottat a kihallgatását követően őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatására.

ÉM