Egy kortalan popdíva ma a Művészetek Palotájában

Marianne Faithfull brit énekesnő ad koncertet a Művészetek Palotájában hétfőn este. A hatvanas években Mick Jagger által felfedezett popdíva több mint negyven éves zenei pályájának legnépszerűbb dalait szólaltatja meg Budapesten.

Marianne Faithfull zenei pályája a hatvanas években indult. A karirrerjét a Rolling Stones frontembereinek köszönheti. Mick Jagger és Keith Richards írta első kislemezének – As tears go by – zenei anyagát. Az évtizedek alatt számos zenei irányzat képviselőjével dolgozott együtt, a hetvenes évek legvégén a punk-műfajban próbálta ki magát, a nyolcvanas években a blues-pop-sanzon világát jelenítette meg dalaiban.

A “20th Century Blues” című lemezén Kurt Weil és Bertolt Brecht világát idézte. Ennek az albumnak az anyagát hallhatta a magyar közönség is 1997-ben a Petőfi Csarnokban.
Az ezredfordulóra Marianne Faithfull visszatért a pop-rock zenéhez. Legutolsó – Before the Poison – című albumán Nick Cave is közreműködött.

A Művészetek Palotájában a közönség Marianne Faithfull zenei pályájának legnépszerűbb dalait hallgathatja meg hétfő este fél nyolctól A koncertre több mint negyven év negyven albumának zenei anyagából válogatott az énekesnő.