Egy korábbi hegesztésnél eshetett szét a vidámparki játék Tökön – összesen 17-en sérültek meg

Az utolsó adatok szerint összesen 17-en sérültek meg vasárnap este a Pest megyei Tökön, amikor egy rendezvényen felborult egy vidámparki játék. Az egyik áldozat, egy 20 éves nő életveszélyes állapotban van, ketten súlyosan a többiek pedig könnyebben sérültek. Összesen 7 embert kellett kórházba szállítani. A játék egy korábbi javításnál összehegesztett résznél eshetett szét.

A játék egy sportpályán tartott rendezvényen borult fel Tökön. A balesetet szerkezeti hiba okozta, a szerkezet egyik tartókonzolja eltört. Felmerült annak a lehetősége is, hogy a gép egy korábbi hegesztésnél esett szét. A szemtanúk azt mondták, hogy egy hatalmas reccsenést hallottak, amiről azt hitték, tűzijáték. A gép egy része a meghibásodást követően rázuhant a mellette lévő dodzsem pályára, majd teljes egészében összeroskadt, az ülései fejjel lefelé kifordultak – tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A súlyosabb sérültek végtagtörést szenvedtek, a könnyű sérülteket többnyire agyrázkódással és zúzódásokkal látták el a mentősök. Az életveszélyes állapotban lévő fiatal nő életéért jelenleg is küzdenek. Összesen hét ember került kórházba, a legtöbb sérültet a Madarász Utcai és a Péterfy Sándor Utcai kórházban ápolják. A könnyű sérültek zömében 12-15 éves gyerekek.

A rendőrség műszaki szakértő bevonásával próbálja felderíteni a hiba okát, és kihallgatták a játék üzemeltetőjét is.

Az utolsó adatok szerint összesen 17-en sérültek meg – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bényi Mónika, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.Sporthírek