Egy kis siker a magyar focinak

Egy kis siker a magyar focinak
Tisza Tiborral, a fiatal Diósgyőri támadóval beszélgettünk, aki az U21-es válogatott második gólját szerezte a keddi Eb-selejtezőn.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott kedden este Kaposvárott 2-2-es döntetlent játszott a már biztosan csoportgyőztes horvát együttessel, s mivel a forduló előtt, a mieinkkel azonos pontszámmal álló svédek hazai pályán kikaptak Izlandtól, Róth Antal együttese végzett a rájátszást érő második helyen. A rájátszásban a csoportelsőket a második helyezettekkel sorsolják össze csütörtökön, az oda-visszavágós párharcok (november 8. és 12.) győztesei jutnak be a jövő évi Eb nyolcas döntőjébe. Az összecsapás második találatát a Diósgyőr támadója, Tisza Tibor jegyezte:

– Volt ünneplés? – kérdeztük.

– Volt, szép nagy, még az öltözőben…

– Hittek abban, hogy a svédek otthon kikapnak?

– Bíztunk benne, mert Izland jó csapat. Mi is csak egy-egy gólt tudtunk nekik rúgni, a svédeket pedig otthon 3-1-re győzték le. Amikor bementünk szünetben, azt az információt kaptuk, hogy az a meccs ikszre áll, közben már 2-0-ra vezettek az izlandiak… Gondolom, nem akarták a vezetők, hogy visszább vegyünk, hogy elkezdjünk könnyelműsködni.

– Nem Önök szerezték az első találatot, ez nehézzé tette a feladat megoldását…

– A horvát gól után is hittünk benne, hogy meglehet, biztattuk egymást és a csapat átérezte ennek a mérkőzésnek a fontosságát. Úgy érzem, lélektani szempontból nagyon jól jött, hogy még az első félidőben ki tudtunk egyenlíteni.

– A 63. percben kissé meghűlt a vér a szurkolók ereiben, amikor a horvát kapus hárította a büntetőjét… de szerencsére gyorsan javított.

– Vadócz Krisztián és Magasföldi József volt kijelölve 11-esre, de ők nem vállalták. Egyáltalán nem gondolkodtam azon, hogy ez akár ki is maradhat, ami egyébként benne van a fociban… Amikor kipattant a labda, reflex-szerűen már indultam is, szerencsére tudtam javítani.

– A saját teljesítményét miként ítélné meg?

– Valahogy nem ment most, elismerem, de ezúttal más értékek domináltak, mint például a csapategység és az akarat. A lefújás után nem is foglalkoztam azzal, hogy most jól játszottam vagy rosszul, a végeredményt néztem, hogy megcsináltuk! Ez egy kis siker a magyar labdarúgás számára, becsüljük meg, örüljünk neki. Most felesleges lenne hibákat keresni, meg azon filozofálni, hogy szerencsénk is volt. Megérdemeltük, mert megdolgoztunk érte.

– Következhet a play-off, valamelyik első helyezettel.

– Bárki jön, megpróbáljuk a továbblépést… Egy remek ellenféllel szemben lemérhetjük majd magunkat, a tudásunkat, és nem mellesleg ez egy kiugrási lehetőség mindannyiunk számára. Nem hazabeszélve, de a mi csoportunk az egyik legerősebb volt, az egyik legerősebb európai csapattal, a horváttal. És ezen tény erőt adhat a folytatásra.