Helyi közélet

2014.02.18. 08:43

Kamázzunk! Kertek Alatt és a Kilátóban

Miskolc - Folytatódik az időutazós projekt. A miskolci háttértörténettel rendelkező természetvédelmi és helytörténeti játék az interneten hamarosan megújult, megszépült, kibővült online felülettel frissül, s a tavasz közeledtével az „offline", vagyis az „élő" események sora is újraindul.

Miskolc - Folytatódik az időutazós projekt. A miskolci háttértörténettel rendelkező természetvédelmi és helytörténeti játék az interneten hamarosan megújult, megszépült, kibővült online felülettel frissül, s a tavasz közeledtével az „offline", vagyis az „élő" események sora is újraindul.Mint tavaly ősszel a szervezők meghirdették, „mentsük meg a jövőt", azaz arra igyekeztek sarkalni az érdeklődőket - fiatalokat és kevésbé fiatalokat, mindenesetre lokálpatriótákat -, hogy tegyenek valamit közösen a jelen értékei, egyszersmind a jövőbeni megmaradás érdekében. Egy valódi időutazó volt a program (idő)utazó reklámarca, aki több rendezvényen - valamint reklámfilmben, webes kampányban is - megjelent még tavaly, hogy aktivitásra buzdítsa a célközönséget. Volt már vetélkedő a Galériában, az avasi kilátóban, és lesznek hasonlók a következő hónapokban is, akárcsak facsemete-ültetés, vitanap, városismereti kvíz s más ehhez hasonlók.

A 2099-ben „létező" KAMA Köztársaság múltmegmentő kalandjai mindenekelőtt az interneten zajlanak. A kamaprojekt.hu oldalon regisztrálók már lassan fél éve tartó versenygésben vesznek részt, amihez ma is csatlakozhatnak a reménybeli játékosok. Akinek kedve van, alakítson csapatot barátaival, családtagjaival, osztálytársaival, hogy nagyobb eséllyel vehessék fel a küzdelmet a végső nyereményért, ami három napos részvétel a június végén esedékes Kertek Alatt Fesztiválon, a varbói tónál.

(Eláruljuk az egyik nagy titkot: a KAMA szó csak részben vonatkozik a hasonló nevű iskolai labdajátékra - aminek változatait, eltérő szabályait szintén gyűjtik weblapjukon és Facebook-oldalukon a szervezők -, másrészt viszont rövidítés, amelynek első két betűje a fent említett fesztiválnévre utal.)

Minden további információ kinyerhető a kamaprojekt.hu-ról, ahol a vállalkozó kedvű időutazók máris belevághatnak a kvízjátékba, de akár puzzle-t vagy párkeresőt is kirakhatnak üres perceikben. Néhány hét múlva pedig indul, méghozzá interaktív Miskolc-térképpel, az igazi KAMA2099 stratégiai játék!


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Tavaly ősszel a távoli jövőből Miskolcra érkezett egy futurisztikus „időutazó", aki önkénteseket toboroz a jelenben a jövő megmentéséhez.

Csoportok, csapatok jelentkezését várjuk, osztályokat baráti társaságokat bármilyen korosztályból, akik vállalják a küldetést, hogy visszatérjenek a múltba, 2013-ba, hogy megmentsék városunkat!

A Miskolc környéki hegyekben található bőséges és tiszta ivóvíz a kulcsa a sztorinak. A Kama Köztársaság ennek köszönheti létét, fennmaradását.

A Mad Max, a Terminator vagy a 12 majom című filmek világát idéző módon omlik össze a civilizáció, majd keresi a maroknyi túlélő nem csak a folytatás, de a lehetséges megelőzés lehetőségét is. Történik mindez természetesen nem a valóságban, hanem egy helyismereti-környezetvédelmi játék kerettörténetében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában