Egy kicsin se múljon!

Akt.:
Egy kicsin se múljon!
© Fotó: police.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén, Ózd – A rendőrségi tapasztalatok szerint az elmúlt időszakban a hidegebb, csapadékosabb időjárás következményeként megemelkedett az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén a – főként anyagi kárral járó – közúti közlekedési balesetek száma.

Az elsődleges okok közé sorolható, az aktuális időjárási- és útviszonyok figyelmen kívül hagyása, a nem megfelelően megválasztott haladási sebesség, a hirtelen, gyors irányváltoztatás és a nem megfelelő követési távolság.

Az Ózdi Rendőrkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a kockázati tényezőket figyelembe véve a haladási sebességüket a mindenkori időjárási-, út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, tartsanak nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen irányváltoztatással vagy intenzív fékezéssel járó manővereket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja arra is a figyelmet, hogy az úttestek jegesedésére, havas lefagyására a következő napokban is számítani lehet a megyében, ezért célszerű a megengedettnél lassabban, óvatosabban közlekedni. Lehetőség szerint téli gumival felszerelt járművel induljanak el és a biztonsági övet minden esetben használják a járművezetők és utasaik egyaránt.

Ne feledjék: Mindenkit haza várnak!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés
hirdet�s