Egy katona is gyanúsítottja a pénzszállító kirablásának

Újabb két embert, köztük egy szerződéses katonát is őrizetbe vettek a rendőrök kedden, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek májusban a debreceni pénzszállító kirablásában. Így összesen már négy gyanúsítottja van a rablásnak. Két embert, akik közül az egyiknek megtalálták a DNS-ét a rabláshoz használt fegyveren, már korábban őrizetbe vettek a rendőrök.

Május közepén egy debreceni nagyáruházhoz érkezett egy pénzszállító cég járműve. Az egyik vagyonőr bement a pénzért, míg társa az autóban maradt. Amikor a férfi kilépett az áruház hátsó ajtaján, egy álarcos rabló hirtelen hasba lőtte. Az egyik támadó elvette a pénzt tartalmazó táskát és megpróbált elszaladni, a kocsiban várakozó pénzszállító azonban – látva mi történt – a kocsival elsodorta. A támadók így végül pénz nélkül menekültek el. A sérült vagyonőr több műtéten is átesett, és túlélte a támadást.

A rendőrök két héttel később találtak egy puskát a helyszíntől nem messze, majd azonosították a feltételezett támadót is. A 25 éves férfit őrizetbe vették. Kiderült, hogy a rablásnál talált tárgyakon az ő DNS mintája van, ezért a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A rendőrök nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják. Októberben vették őrizetbe a támadás második gyanúsítottját, de a rendőrök újabb letartóztatásokat ígértek. Mivel kiderült, hogy a most elfogott gyanúsítottak egyike katona, ezért az ügyet a katonai ügyészség vette át – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Sápi Tibor a Hajdú Bihar Megyei Rendőr-Főkapitányság főelőadója.