Egy jó ügy hozta össze őket Miskolcon

Akt.:
Jakubinyi László balra és Grubert Roland
Jakubinyi László balra és Grubert Roland
Miskolc – Év végi eseményeikről közös sajtótájékoztatót tartott a Vöröskereszt és a Szimbiózis.

Jóllehet a két szervezet eddig is tudott egymásról, sőt a Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója és a Szimbiózis Alapítvány elnöke személyesen is ismerték egymást, ahhoz, hogy egy asztalhoz ülve közös sajtótájékoztatót tartsanak, kellett egy jó ügy, amely mellé közösen állnak oda, bocsátotta előre Jakubinyi László (Szimbiózis).

Ez az ügy pedig az Észak-Magyarország által kezdeményezett, a Vöröskereszt által felkarolt és elindított „Enni adok – enni kapok” ételdoboz-akció, amelyet lapunk olvasói nyomon követhettek, de a többi médiumot ezúttal tájékoztatták. A közös együttműködésről a két vezető kijelentette: nem fognak itt megállni.

Mindkét szervezet vezetője ismertette az év végét megelőző jelentős eseményeket, amelyek közül egy szintén kötődik lapunkhoz: közreműködésünkkel ingyen ebédet kaphatnak a rászorulók december 23-án a Szinva teraszon.

A 300 adag gulyás a Drót Bisztró felajánlása, amelyet a Vöröskereszt megyei szervezete péksüteményekkel told meg. Ugyanott 29-én is lesz ételosztás, a Rádió M-mel közösen, tudtuk meg Grubert Rolandtól (Vöröskereszt).

Jakubinyi László beszámolt arról: idén december 17-én tartják a Szimbiózisnál 15 évre visszatekintő, kissé misztikus, „adventi spirál” ünnepségüket, 22-én pedig fogadják a Baráthegyi Farmon a norvég nagykövet asszonyt.

ÉM-SzK