Egy Jegesmedve a svédek ellen!

Duschek Dávid
Duschek Dávid
Miskolc – Behívót kapott a tegnap esti svédverő (Magyarország – Svédország 2-1) magyar jégkorong-válogatott keretébe a Miskolci Jegesmedvék 19 esztendős kapusa, Duschek Dávid.

“Hihetetlen”

A Jegesmedvék saját nevelésű mindössze 19 éves hálóőre, Duschek Dávid először nem is akart hinni a fülének “behívója” kapcsán: “Pista bácsi (Egri István – a szerk.) hívott éjszaka, hogy bekerültem a felnőtt válogatott keretébe.

Nem nagyon hittem el… Most kezdem felfogni; pakolok, indulok Debrecenbe. Nagyon boldog vagyok! Úgy tudom, hogy Cortina mester el visz Lengyelországba is. El sem hiszem, ez hihetetlen!”

Csütörtökön éjfélkor, a svédek elleni világraszóló győzelem után hívott fel telefonon Palla Antal, a magyar jégkorong válogatott technikai vezetője azzal, hogy szüksége van Pat Cortina szövetségi kapitánynak a Miskolci Jegesmedvék kapusára, Duschek Dávidra” – mondta boldogan Egri István, az MJJSE elnöke. – Gondolhatja! Majdnem kiejtettem a kezemből a telefont… Mivel Szuper Levi még a svéd klubcsapatánál van, s a svédek elleni keretből Hetényi Zolinak, a második számú kapusnak eltört egy edzésen az ujja Dávidra esett a választás. Hihetetlen öröm ez számunkra. A lányomnak a diplomaosztója van, de annak ellenére muszáj ott lennem este Debrecenben, hogy sejtem; a nejem nem örül majd, ám tudom, hogy megérti.

Jól teljesített

Sikerült utolérnünk a Debrecen felé tartó Palla Antalt is, aki csak megerősíteni tudta Egri István információt a következő kiegészítéssel: Dávid a válogatottal Lengyelországba is elutazik, ahol a tervek szerint két meccset vívnak majd a vb-re való felkészülés jegyében Palkovicsék.

Pat Cortina mindenképpen egy U20-as válogatottat szeretett volna “bedobni”, így került képbe Duschek Dávid – mondta Palla Antal. – Mivel a miskolci kapus összességében az idén jól teljesített a bajnokságban és a junior vb-n is, így rá esett a választás. Hogy jégre léphet-e? Ki tudja?

Juhász-Léhi István

A tények

Barátságos válogatott jégkorong mérkőzés (március 29.)
Budapest, Papp László Sportaréna, 9000 néző.
Magyarország – Svédország 2-1
Gól: Majoros (25.), Palkovics (64.), ill. Stralman (15.)

A pénteki, debreceni visszavágó 18 órakor kezdődik.

A miskolci jégkorongsport több, mint negyedszázados történetében eddig csak Szentkuti Tamás mondhatta el magáról, hogy válogatott kerettag volt. “Kuti” 1988-ban Lengyelországban három meccset is játszott a nemzeti csapatban.További hírek a boon-sportoldal kategóriából