Egy iskola, egy polgárőr

Taktaharkány – Iskolaigazgatók, polgárőrvezetők találkoztak az elmúlt héten a Taktaközi településen.

Az Apáczai Csere János Általános Iskola adott otthont annak a megbeszélésnek, amit „Egy iskola, egy polgárőr” elnevezésű program elnevezéssel a Taktaközi helységek kezdeményeztek a B.-A.-Z. Megyei Polgárőr Szövetség irányítása mellett.

– A mozgalom már a tananyag kidolgozásánál tart – mondta érdeklődésünkre Szatmári Gyula az OPSZ alelnöke.

 – A projektet az országos szövetség hirdette meg, ez kiterjed a közlekedéskultúrára, a gyermekek balesetvédelmére, annak a jogi harmonizációnak a megismertetésére, amelyek az általános iskolásokra is vonatkoznak – mondta az alelnök.
Utánpótlást nevelnek
Bujdosó Ferenc régiófelelős hozzátette, nyári táborokat is szerveznek a tanulók számára, mindez együtt nem titkolt céllal irányul a polgárőrség népszerűsítésére, az utánpótlás nevelésére.

– Megyénkben elindult korábban az „Egy iskola, egy rendőr” címet viselő program, a polgárőröké csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. Az oktatás felépített tematika szerint zajlik majd, az OPSZ pályázatot írt ki a táborokban való részvétel eléréséért, ehhez csatlakozik az OM és ORFK, mintegy tízmillió forintos keret áll a kivitelezésre. A taktaharkányi megbeszélésen mintegy huszonöt település képviseltette magát.
SFL